Tercih yapmak PSİKOMETRİK bir süreçtir. Detaylı olarak tercih çalışması yapmak isteyen bireye sorular sorulmalı, kendisi ve ailesi tanınmaya çalışılmalıdır. Ayrıntıların dikkatlice ve profesyonelce yürütüldüğüne emin olmak gerekmektedir. Alınan kararlar adayın hayatında değiştirilemez olasılıklara yön verebilir.Alan uzmanı ile yapılan görüşmeler ve doğru bilgi kaynakları, resmi klavuzlar tercih çalışmasında merkeze alınmalıdır.
Girmek istediğiniz yükseköğretim programlarının tercih listenizdeki sırasını belirlerken çok dikkatli davranmanız ve bu programlar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Her şeyden önce hangi tablolardan tercih yapacaksanız tabloları dikkatle incelemelisiniz .Bu tablolarda, her programın adaylarda aradığı koşullar da belirtilmiştir. Okul türü, alan, yaş, sağlık, cinsiyet vb. bütün koşullarını tam olarak karşılayamadığınız programları tercih etmeyiniz. Bir programın gerektirdiği koşulları dikkate almadan yaptığınız tercihlerin sorumluluğu size ait olacak, tercih bildirimi sırasında tercih ettiğiniz programların bazı koşullarını karşılayıp karşılamadığınız ÖSYM tarafından kontrol edilmeyecektir. Ancak, merkezî yerleştirme öncesi yapılacak kontrollerde koşullarını taşımadığınız tespit edilebilen tercihleriniz geçersiz sayılacaktır. Koşullarını taşımadığınız bir programa puanınız elverişli olduğu için yerleştirilseniz bile kaydınız yapılmayacaktır. Bu nedenle "Tablo 3A, Tablo 3B ve Tablo 4'te Yer Alan Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları" bölümünü mutlaka okuyunuz.
Tercih çalışmasında dikkat edilemeyen küçük bir sıralama hatası telafisi mümkün olmayan bir döngüyü çalıştıracaktır.
29 yılın verdiği tecrübeye dayanarak, ferah güvenli sağlıklı bir ortam içerisinde tercih çalışmasını yapıyoruz. Ortam gerginlikten uzak olmalı, ortak bir uzlaşı dili çerçevesinde tercih listesi oluşturulmalıdır. Bilgi güçtür ve doğru kullanılmalıdır.
“ Güray Teke “
Copyright © 2021 Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım Ajansı